Le Valmont více než jenom klub!

Le Valmont je bohémským prostorem v samém centru Prahy. Spojuje jedinečnost, originalitu i úroveň mezinárodního podniku. Získal cenu « nejlepší nový podnik » a « nejlepší klub » v Czech Bar Awards 2016 již po 6 měsících od otevření. V čem je tento „více než jen klub“ zvláštní?  Na to jsme se zeptali zakladatele Viktora Fischera.

 > Váš klub je naproto originálním prostorem, který jinde v Praze nejandeme. Čím vším je tak výjimečný?
Stále mě překvapovalo, že v Praze, městě s 1,2 miliony obyvateli a 7 miliony turistů ročně, neexistuje klub na mezinárodní úrovni: Místo s krásným designem, rychlou a kvalitní obsluhou a s živým vystoupením.
Le Valmont propojuje dva prostory: Lounge a klub. V loungi si dáte kvalitní drink, v klubu si pak zatančíte na hudbu mezinárodních DJs. Je to hezké místo, kde se cítíte jako v obýváku. Koberce, křesílka, obrovské křišťálové lustry Preciosa. Přitom Le Valmont není luxusní podnik. I přesto, že ho lidé takto mohou vnímat, protože v Praze nejsou podniky jako Valmont. I ceny jsou na úrovni normálniho podniku.

 > Le Valmont je inspirován filmem Miloše Formana. Navštívil tento velikán světového filmu klub a případně kolikrát?
Pana Formana jsme samozřejmě několikrát zvali. Bohužel, jeho zdravotní stav mu prozatím nedovolil zúčastnit se akcí, jakou byla například opening party. Alespoň takto tedy vzdáváme hold jemu i jeho tvorbě.

 > Ve Valmontu se střídá originální prostor se stylem zařízení z Francie z 18. století až po moderní prvky. Jak moc složité je takového ducha udržet?
Atmosféra nevychází jen z dekorace, anebo zařízení. Atmosféra vystupuje ze všeho. Je to hra světel, styl či hlasitost hudby. Ze skladby hostů, z oblečení a z energie… Je ve skrze jednoduché přiblížit atmosferu zařízením. Je umění najít správnou skladbu hostů, kteří atmosféru z velké části vytváří. Například, když k sobě posadíte kravaťáky a alternativní umělce, může to atmosféru velmi narušit. Jsou to malé detaily. Náš «artistic director », Francouz, který má v tomto oboru zkušenosti, má za cíl nastavit a udržet takovou atmosféru, aby se u nás lidé bavili.
 > Klub je přezdíván jako „Malá Paříž v Praze“. Co francouzského bychom v jeho nabidce našli?
Klub propojuje Česko-Slovensko a Francii, dvě krajiny mého srdce (pozn. 
autora : Viktor, původem Slovák, žil 11 let v Paříži). Už za Marie Terezie byly lustry pro francouzskou šlechtu vyráběné v Čechách. 
Například Milan Rastislav Štefánik byl francouzským generálem. A toto propojení s Francií najdete v klubu všude: Od zařízení, přes dekorace, ale třeba i v menu. Například jeden z drinků, založený na koňaku, se jmenuje «Fois gras».

 > Co byste vyzdvihl, pokud se týká náplné nabídky koktelů a celkově nápojů?
Jednoznačně naše vlastní produkty. Gin “Le Gin Occulte”, který pro Valmont vyrábí Martin Zufánek, jenž dle našeho zadání vytvořil “dekadentní” gin. Martin tehdy odvětil: „Aha, žádné ovoce, jenom pepř”. 
A tak vznikl Le Valmont Gin, za kterým ve spojení s Tonic Burma k nám chodí dvě třetiny hostů. Také bych vyzdvihl Le Valmont šampaňské přímo pro nás od francouzského vyrobce Le Gras.

 > Jste tanečním klubem, kde se konají i tématické akce. Jaké například?
Chceme uvolněnou zábavu.
Všechen nábytek je uzpůsoben k tanci. Tématické akce jsou ve středu, v pátek a v sobotu. V pátek slavíme “La Marquise”. V sobotu “Fantasia”.

 > Jaké plány máte do budoucna a čím chcete své klienty ještě překvapit?

 

Zdroj: Le Valmont
V zahraničí je “live performance” standardem. Není to o tom, že barman chrlí oheň, nebo že startuje motorovou pilu. Je to o tom mít  kvalitní live show - taneční a hudební vystoupení - a jednoduše ji zapojit do zábavy s hosty. 
Chceme, aby si hosté po noci ve Valmontu řekli  “Wow, tohle byl nejlepší večer za poslední rok”!

 

Čtěte více

Záštity1

re

Záštityparalax

Záštityparalax

Akademie Umělé Inteligence 2

Akademie Umělé Inteligence 2

-->