Osmany Laffita je naprosto originální, výjimečný, nekonvenční a famózní návrhář, designér. Ale ve sv

Osmany, vy jste známý módní návrhář. Pro koho jsou vaše modely určené? Nevím jestli jsem známý, to říkáte vy (úsměv). Podle mne to není až tak moc důležité. Být známý je jednoduché, i když děláte pár blbostí (smích). Během nějakých večírků o vás kdejaký bulvár píše. Tady je člověk známý, ale i zapomenutý velmi rychle. Souhlasím s tím, že jsem návrhář. A je taky pravda, že moje modely nejsou určeny pro každého. Tvořím pro zákazníky, kteří nemají strach být elegantní, originální, a až tak elegantní, že to v dnešní době překvapuje. Moje modely nejsou “unisex”.  U mě chlap je chlap a žena je dáma!  

 

Oblékáte ženy nebo i muže?
Oblékám oboje, jak ženy, tak i muže. Vždy podle individuálního přání a nápadu.

Kde hledáte inspiraci?
Ani sám nevím. Beru tužku, papír a skleničku vína. A nějak začínám navrhovat. Nemůžu říct, že hudba, příroda nebo kytky mě inspirují. Mě inspiruje možná lidské tělo.
U vás ale nejde jen o oblečení, ale i doplňky - velmi populární jsou brýle. Jak vás právě toto napadlo?
Asi stejně jako sklo, porcelán, šperky, obuv. Víte, móda je byznys, ne umění. I když samozřejmě se uměním může stát.
Je nějaké specifikum, co se navrhování brýlí týče?
Asi je důležité, jako v jakémkoli jiném byznysu, že produkt, který prodáváte, se líbí. Že zaujme a pak dostáváte nové a nové nápady.
Zabýváte se spíš světovými trendy, nebo hledáte vlastní inspiraci a co na trhu není?
Samozřejmě, že člověk nežije pod kamenem, tak vidí, co se kolem něj děje. I v módě. Ale řekl bych, že mám svůj styl, a že moje modely jsou trochu nadčasové. Proto, aby zákazník po půl roce to nemusel vyhodit, nebo nechtěl nosit, protože už to “není in”!

Jaké preferujete materiály, barvy, střihy, tvary?
Preferuji navrhování zimních kolekcí, což je zvláštní vzhledem k tomu, že jsem Kubánec (smích). Mám rád krásné materiály a barvy, ale realita od trhu je zákazník a jeho přání. Oni chtějí třeba více černé, než třeba zelené barvy. Moje modely mají tvář, siluetu… Může si vaše modely, ať už oděvní nebo dopňkové, dovolit téměř každý?
Tak to nevím. Asi opět, jako každý byznys. Ne každý si může koupit auto, ale to neznamená, že třeba škodovka nemůže být taky šíleně drahá…

Jaké slavné ženy i muže oblékáte či jste oblékal?
Nemám moc rád tuto otázku. Slavní nebo neslavní, pro mě každý zákazník je král. Každý to ví, protože jsem v branži už 17 let. Koho oblékám mezi známějšími lidmi, asi každý tuší… anebo si to najde (úsměv).

V současné době se zabýváte jakými projekty?
O projektech se nemá moc mluvit, jinak se neuskuteční. Ale řeknu snad to, že se nenudím a pracuji a pracuji…

Jak odpočíváte, když skutečně nemusíte nic dělat?
Koukám na telenovely. To snad ví každý… (smích)

Je váš partner vaším prvním rádcem, kritikem?
Jsme team se vším všudy. Takže vlastně ano…

Jaké máte profesní či osobní plány do budoucna?
Samozřejmě jít dál svou životní cestou. Dělat to, co mě baví, co si dovolím říct, umím….

Máte nějaké životní motto, které vás v životě provází?
Carpe Diem - Užívej dne!

 

Zdroj: MET

Čtěte více

Extravagantní Anna Anna

Extravagantní Anna Anna

S Annou Tejklovou z Prahy, jsem se seznámila po její přehlídce v rámci módní show Czech Fashion Week v Teplicích, před několika lety. To jsem ještě netušila, že je kromě návrhářky i malířkou, ilustrátorkou či autorkou komiksů. Svou značku Anna Anna založila před deseti lety, a tak je čas k malému ohlédnutí.

Vážení přátelé, milí partneři,

Vážení přátelé, milí partneři,

ještě jednou přijměte naše upřímné poděkování za partnerství při pořádání Czech Fashion Week Teplice 2022. Bez vás by to nešlo! Vaší podpory si velmi vážíme a věříme, že nám zachováte přízeň i nadále.

Teplice stále udávají módní trendy

Teplice stále udávají módní trendy

Sobota 17. září přilákala na kolonádu u Domu kultury v Teplicích příznivce módy. Několik set jich usedlo podél přehlídkového mola, další sledovali program prostřednictvím přímého přenosu 7. ročníku Czech Fashion Week 2022.

-->