Rozhovory

Za rok na shledanou

Dvoudenní maratón svátku módy Czech Fashion Week 2017 na kolonádě u Domu kultury v Teplicích je krásnou minulostí. Kolekce špičkových návrhářů z Čech i ze zahraničí předvedly tři desítky půvabných žen a dívek, které za Agenturu Fashion Models vedla její ředitelka a modelka  Žaneta Morštadt  (na snímku Daniel Šeinera v šatech z kolekce, kterou do Teplic přivezl Osmany Laffita).

 

 Jak jste modelky vybírali a která zvučná jména se mezi nimi objevila? 
Ve středu 3. května se uskutečnil casting v hotelu Hilton, kam byly pozvány modelky z České republiky, ale i ze zahraničí. Odborná porota byla složena z návrhářů, jakými jsou Jiřina Matoušová (Werso) a Petra Vyoralová(Svatební salon Delta), dále fotografů, jako například Daniel Šeiner a lidí, kteří mají co dočinění s módou. Vybírali jsme modelky s krásným obličejem a postavou, ale zároveň jsme hodnotili i jejich celkové vystupování. Mezi zvučná jména určitě patří vítězky dvou ročníků soutěží Top Model of the Year Kristýna Dolníčková a Tereza Hudáková, finalistky České Miss Silvie Hirtová nebo Tereza Jedličková vyslané od majitele Martin Ditmar. Ze Slovenska přijely oscarová herečka Silvia Šuvadová a Miss Slovensko 2004Maria Sándorová od prezidenta Jozef Oklamcak.

- Osm módních přehlídek za den, střídajících se po hodině, to je pořádné sousto. Navíc v tropických teplotách. Přesto jste na molu všechny působily svěže. Co vám dodávalo energii?
Byly to dva náročné dny, ale myslím, že jsme si je všechny užily. Bylo to určitě díky skvělé organizaci. Celý organizační tým pod vedením Jiri Morstadt zkrátka odvedl perfektní práci - kadeřníci, vizážisté, fotografové i produkce.

- Do zákulisí divák nevidí. Co se dělo v backstagi?
Byl to takový módní maraton. Jakmile skončila jedna přehlídka, hned jsme se musely rychle připravovat na další. Během 20 minut nás museli kadeřníci přečesat, vizážisté upravit make-up a ještě jsme se musely stihnout převléknout do nového modelu a aspoň slovně si zopakovat choreografii.

- Jaká byla spolupráce s návrháři, produkcí a choreografií?
Jak už jsem zmínila, vše fungovalo skvěle. Návrháři byli profesionální, ale zároveň velmi přátelští ke všem modelkám, a to i přes to, že tu byly opravdu velké osobnosti jako je Osmany Laffita, Alice Abraham, Galal Giani, Olga Rusakova, Petr Lakron, Gabriela Giotti a mnoho dalších. O choreografii se postaral Michal Spišiak, který s námi už dlouhodobě spolupracuje. Vždy vymyslíme krásnou show pro diváky a vše dobře funguje společně s pomocí produkce.
- Jaké dojmy si z Teplic modelky odvážejí?
Všichni jsme šťastni, že akce skvěle dopadla a setkáváme se jen se samými pozitivními ohlasy jak od návrhářů, modelek, organizačního týmu, ale hlavně od návštěvníků Fashion Weeku i fanoušků. Neustále se objevují na internetu nové fotografie a nové články, a proto již dnes vymýšlíme koncepci dalšího ročníku Czech Fashion Weeku, na který se můžete těšit.

-->